در چهاردهمین جلسه کمیته مشترک رسانه ها و حکومت اظهار شد که در جریان یک سال گذشته، همه قضایای خشونت علیه خبرنگاران مورد بررسی قرار گرفته است.
دراین جلسه که امروز عصر به ریاست سرور دانش؛ معاون رئیس جمهور افغانستان برگزار شد، بیان شد که در بیشتر از پانزده سال گذشته، حدود یکهزار قضیه خشونت علیه خبرنگاران در مراجع مختلف به ثبت رسیده بود که پس از شروع کار کمیته مشترک حکومت و رسانه ها درسال 1395، همۀ قضایای مربوطه توسط نهادهای عدلی و قضایی مورد بررسی قرارگرفته است.
معاون رئیس جمهور و رئیس کمیته مشترک، ضمن اظهار خرسندی از کار کرد نهادهای مسئول در پی گیری قضایای خشونت علیه خبرنگاران، رسیدگی به این قضایا را گامی به پیش در جهت تأمین عدالت و تحکیم حاکمیت قانون عنوان کرده گفت که حمایت ازخبرنگاران و تأمین مصئونیت جامعه رسانه ای کشور مکلفیت اصلی این کمیته است.
در پیوند به همین موضوع معاون رئیس جمهور گفت که در آخرین جلسه کمیته قوانین، قانون دسترسی به اطلاعات که با تغییرات جدی و محتوایی به مراتب بهتر از قبل تهیه شده است، مورد بررسی قرار گرفت که در آینده نزدیک قانون مذکور نهایی خواهد شد و این قانون می تواند در زمینه چرخش اطلاعات و کار کرد رسانه ها مؤثر باشد.
همچنین در جلسه امروز کمیته، وزارت داخله راجع به بیش از 170 قضیه خشونت علیه خبرنگاران که از سال 1394 به بعد اتفاق افتاده گزارش داد که براساس آن 33 مورد به نهاد های عدلی و قضایی ارجاع شده است، 15 قضیه که مربوط حملات تروریستی بوده به اداره امنیت ملی، 35 قضیه حل و فصل گردیده، 68 قضیه به دلیل اهمیت کم و شمولیت در قاعده مرور زمان خاتمه یافته است.
همچنین براساس گزارش وزارت داخله، 14 قضیه از مجموع 172 قضیه فوق، به دلیل نقص معلوماتی و انصراف طرف دعوا از دور بررسی ها خارج شده، سه قضیه از این قضایا خارج از حوزه حاکمیت قانونی افغانستان اتفاق افتاده و3 قضیه قتل در ولایات ننگرهار، هلمند و بلخ در مراحل کشفی قرار دارند.
اداره دادستانی کشور نیز گزارش داد که از 33 قضیه ای که به آن اداره ارجاع شده است، 22 مورد آن با تمامی جزئیات مورد بررسی قرار گرفته، 5 قضیه مربوط منسوبان عدلی است که همچنان تحت بررسی است و بدین ترتیب هیچ قضیه نمانده است که از طرف نهادهای عدلی و قضایی مورد بررسی قرار نگرفته باشد.
لینک مطلب: https://www.ansarpress.com/farsi/9420
تگ ها: